onze werkwijze

Zorg voor inzicht en kom gezond en positief door de overgang.

Werkwijze

Voorafgaand aan je eerste afspraak ontvang je van jouw overgangsconsulente een vragenlijst. Zo krijgt zij een goed beeld van jouw menstruatiecyclus en eventuele bijzonderheden over jouw gezondheid.

Intake

Het eerste consult staat vooral in het teken van jou goed leren kennen. Wat heb je meegemaakt, hoe voel je je op dit moment en wat zou je willen veranderen? Verder krijg je informatie over de overgang, tips en behandelmogelijkheden.

Vervolgconsulten

Samen besluiten we welke behandeling het beste bij je past. Als je naast leefstijl- en voedings-aanpassing bent gestart met een hormoonbehandeling, dan zien we elkaar na een aantal maanden (afhankelijk van de gekozen behandeling) terug en evalueren we of de dosering juist is.  Tijdens de vervolgconsulten bespreken we hoe het is gegaan en of we nog nieuwe stappen moeten zetten. Als we het traject hebben afgerond, dan zien we elkaar nog eens per jaar terug voor een gezondheidscheck en evaluatie.

Extra coaching

Heb je behoefte aan extra coaching, dan maken we hierover aparte afspraken.

Groepsconsulten

Onze groepsconsulten beginnen met een intakeformulier om jouw medische geschiedenis en zorgvragen in kaart te brengen. Tijdens de bijeenkomsten delen we kennis, ervaringen en geven we praktisch advies in een intieme groep van maximaal 6 vrouwen. Na de consulten heb je handvatten om het gesprek met je huisarts aan te gaan. Indien je een adviesbrief nodig hebt, maken we een afspraak voor een persoonlijk consult met verkorte wachttijd.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons.

“Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is de soort dat het beste reageert op veranderingen”
~ Charles Darwin

Janneke Herink

vrouwenzorg Twente en Achterhoek
janneke@femmvrouwenzorg.nl
+31 6 42201953
BIG: 59059897303
Lid van de VVOC

Barbara Verkerke

vrouwenzorg Brabant
barbara@femmvrouwenzorg.nl
+31 6 25508359
BIG: 39017216830
Lid van de VVOC

Contact

Benieuwd wat FEMM vrouwenzorg voor jou kan betekenen? Je kunt ons bereiken via info@femmvrouwenzorg.nl of +31 6 42201953

Postadres

FEMM vrouwenzorg
Noorderhagen 54
7491 AS Delden